dimecres, 9 de febrer del 2011

SARLAT





Sarlat-la-Canèda - o simplement Sarlat- és la capital del Perigord Negre. Una visita imprescindible.

La ciutat es manté pràcticament igual com era en l'edat mitjana. Va ser objecte d'un ambiciós pla de restauració que l'ha transformat en una de les viles més boniques de França. Tot això a partir del moment que la llei Malraux va decretar , per primera vegada a Sarlat, la protecció dels centres històrics més importants del país.

És aquest urbanisme pretèrit el que ha fet que fos l'escenari triat per a filmar moltes pel·lícules d'època (Jeanne d'Arc, La fille de l'Artagnan...).

És una petita ciutat per a passejar i anar admirant una rera altra cada façana de pedra, cada palau, cada raconet i cada església. Els seus monuments més importants seran la catedral de Saint Sacerdos, l'església de Santa Maria (convertida en un impresionant mercat cobert) o la lanterne des morts; però el veritable monument és tot el conjunt arquitectònic de la ciutat.

Estem també a la capital del foie-gras i de les oques i per això també és molt important apropar-se al mercat que s'organitza cada dissabte a la plaça del centre. Es tracta del principal i més concorregut mercat de la comarca, on adquirir productes típics del camp, inclòs l'omnipresent foie i les valuoses tòfones quan és l'època.

Cal dedicar mig dia a conèixer la ciutat i quedar impresionats per la seva bellesa, sentint-nos transportats a temps pretèrits.

L'enllaç amb l'oficina de turisme de Sarlat és: Ofice de Tourisme de Sarlat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada