diumenge, 6 de febrer del 2011

PERIGORD, FRANÇA



Un territori que ens té el cor robat és l'interior de França.

El nostre país veí no sols és una gran ciutat com París, més aprop nostre tenim les zones rurals menys turístiques , però plenes d'història Aveyron, Midi-Pirineus, Aquitània ...

I en aquest darrera darrera regió francesa hi trobem el Departament de Dordogne-Perigord amb uns encants totalment especials.

La distància respecte Girona çes de 476 km i s'hi arriba per les autopistes A9,A61,A62 i A20 franceses.

El Departament es troba dividit turísticament en quatre colors: el verd, el blanc (amb la capital Perigueux), el porpre i el negre. Aquest darrer, el Perigord Negre conté la condensació més important dels principals atractius turístics i històrics de la zona.

Estem parlant d'espais carregats d'història que comencen amb la gran acumulació de vestigis prehistòrics (és la capital de les pintures rupestres d'Europa) i segueix amb imponents castells i bastides de l'època de la Guerra dels Cent Anys.

Esdevé aleshores una zona eminentment rural que en els darrers anys s'ha obert al turisme cultural i de natura.

I és que la zona és veritablement privilegiada en aquests dos aspectes, doncs no he trobat lloc on encaixi tan perfectament la història, la natura i l'home.

Vam estar a la Dordonya durant quatre dies del mes de maig de 2010. Havíem fet el gran descobriment, anys abans , dels espais propers del Departament del Lot i ens havia semblat que la veïna Dordonya podia superar-lo. No ens equivocàvem.
El web del Perigord és:
www.perigordnoir.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada