dijous, 10 de febrer del 2011

DOMME, L'ACRÒPOLIS DEL PERIGORD









Domme és una bastida fortificada que es va construir dalt de tot d'un penyal i que, per la seva privilegiada posició, representa una bona opció per a poder observar les millors vistes sobre la vall de la Dordonya.

Es coneix com a "acròpolis del Perigord" i va ser edificada pel rei francès , en un lloc estratègic, per a oposar-se als anglesos que havien ocupat part de la vall.

Dalt del seu vertiginós penyal, al ciutat ofereix una panoràmica excepcional del riu Dordonya des de l'excepcional mirador de la Barre.

Està envoltada de muralles i portes fortificades. Una d'aquestes portes, l'espectacular Porta de les Torres, va ser utilitzada com a presó i en ellà hi tancaren setanta cavallers templers l'any de la dissolució de l'orde, el 1307. Durant el seu captiveri els templers van gravar en les parets de la presó diferents símbols que encara avui es poden veure.

En una de les places hi trobem el mercat cobert. Sota d'ell s'accedeix a la cova de Domme, una cova natural que també va ser utilitzada com a habitatges i refugi dels habitants de la vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada