dilluns, 8 d’agost del 2011

TRAPÀNI





Trapàni és una ciutat que es mira al mar, construïda sobre una península que es va protegir amb bastions i muralles de les quals encara en queden restes, com de les torres que defensaven l'entrada del port.

La millor manera per visitar la ciutat és fent un recorregut per la zona de vianants de la Via Garibaldi. Aquesta artèria principal ens permet descobrir a banda i banda grans palaus barrocs i esglésies com la catedral de San Lorenzo, com també l'edifici de l'Ajuntament amb els seus dos rellotges.

La Via Garibaldi també és un lloc ideal per a prendre un café (els ristrettos italians són exquisits) o un refresc a qualsevol hora i en una de les terrasses que es troben en tot el seu recorregut.

Prop d'aquesta zona també podem trobar l'antiga presó, un voluminós i sòlid edifici adornat amb quatre gegants de pedra que sostenen el voladís d'una finestra del primer pis. Són fets a imatge i semblança dels "telamons" que veurem més endavant en el temple de Zeus d'Agrigento.

Com a ciutat marinera i de pescadors que és un dels seus atractius és el mercat de peix que cada matí es pot trobar a la Piazza del Mercato del Pesce.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada