dijous, 4 d’agost del 2011

PRODUCTES DE LA TERRA





Diuen que no es pot abandonar un lloc sense tastar els productes que aquest t'ofereix, només així pots saber com és la gent del país. Jo no sóc dels que aprecio amb excés el que podríem anomenar "turisme gastronòmic", però si que tinc clar que un país o un territori que sap cuinar i agradar cuinant és un lloc de riquesa en tots els aspectes (i no em refereixo a riquesa en sentit econòmic, sinó a riquesa en sentit humà).

El Perigord és un d'aquests llocs. Les matèries primeres són aquí de primera qualitat i la cuina és prou elaborada com per a gaudir d'ella.

El producte rei és sense cap mena de dubte l'ànec i l'oca. No ha d'estranyar que aquesta comarca sigui la capital francesa dels productes derivats d'aquests bestiar de ploma que tenim tan abandonat al nostre país. Els foies del Perigord són els més reconeguts de França. Els magrets o els confits d'ànec, l'amanida d'ànec... són excel·lents.

La tòfona, no cap dir-ho, també és un producte de primera qualitat que es troba abundantment en aquesta terra.

Els camps de nogueres també s'extenen per tot aquest paisatge i del seu fruit n'elaboren licors, entre ells algun amb denominació de "ratafia".

Tota la regió també és productora de bons vins i de fet la denominació de "Perigord porpre" a la comarca de la qual és capital Bergerac, pren el nom del color del raïm.

En definitiva, el Perigord és un territori on els sibarites hi poden gaudir d'allò més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada