dimarts, 1 de març de 2011

CASTELNAUD

El Perigord és un dels principals escenaris històrics de la Guerra dels Cents Anys que va enfrontar els regnes de França i Anglaterra per la possessió de les terres d'Aquitània. Per la seva condició de terra de frontera entre regnes el paisatge està motejat de grans castells que van tenir un paper protagonista en aquella època convulsa.

Una de les coses que et permet aquesta comarca és sentir-te traslladat a l'edat mitjana tot passejant pels seus bonics pobles de pedra, pels boscos i pujols, i tot visitant imponents castells com és el de Castelnaud.

Aquesta fortalesa, aixecada en un rocar amb unes vistes privilegiades a la vall del Dordonya, és una de les més visitades del país. Aquesta visita s'ho val, pels paisatges que es veuen des d'ella (es mira fit a fit amb el castell de Beynac que fou fortalesa enemiga durant l'edat mitjana), perquè el castell és un magnífic i perfecte exemplar de fortalesa medieval i perquè a més conté un museu sobre la guerra en l'edat mitjana que permet descobrir i conèixer tècniques de guerra, armes i eines com les catapultes...

A tot això poder afegir-hi que Castelnaud també va tenir un paper protagonista durant la croada contra els càtars d'Occitània, quan l'any 1214 Simó de Montfort, el cap de la croada, va prendre el castell i va destruir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada