dijous, 4 d’agost del 2011

MARQUEYSSAC







El Perigord està ple de jardins públics i privats: Cadiot, Eyrignac, castillo de Losse, les jardins de l'Imaginaire, Hautefort, Jardins d'Eau... quasi tots ells formen part del complex dels castells romàntics que s'hi van edificar. Alguns són jardins a l'anglesa , d'altres del tipus francès. Fins i tot n'hi ha algun d'inspiració japonesa i un de plantes tropicals a la Roque Gageac.

Uns de molt recomanables són els jardins del castell de Marqueyssac.

Els anomenen jardins "suspesos" atès que es troben dalt de tot d'una carena i s'obren a una espectacular cinglera que s'aboca directament sobre el riu Dordonya.

La vista d'ocell des d'aquí és espectacular, doncs la panoràmica s'obre a tota la vall i sobre el poble de la Roque Gageac. És un bon lloc per a fer un recorregut romàntic sota els arbres, ja sigui de dia com de nit, doncs els mesos d'estiu il·luminen els jardins amb espelmes.

La part més treballada dels jardins és la zona dels boixos curosament tallats amb formes arrodonides i quadrades, les mans d'experts i pacients jardiners han donat aquestes formes singulars i quasi màgiques.

Més informació en el següent enllaç: Jardins de Marqueyssac

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada