divendres, 5 d’agost del 2011

LA VOLTA A SICÍLIA




Diferents imatges de la icona més característica de Sicília: l'esvàstica de tres braços d'origen grec anomenada "Trinacria" i que forma part de l'escut i la bandera de la illa. Aquest és el nom
antic de la illa.La darrera fotografia és una esvàstica de quatrebraços d'origen antic, que simbolitza el sol, i que va ser adoptada pels nazis. La vaig fotografiar al museu arqueològic d'Agrigento.


El darrer viatge que vam fer amb l'Anna -i per tant del que guardo encara els records més frescos- va ser aquest darrer mes de maig.

Durant vuit dies vam fer la volta a l'illa italiana de Sicília, la major illa del nostre Mediterrani i un destí turístic de primer ordre que, per aquesta època encara no està atepeïda de visitants.

L'arribada la vam fer a l'aeroport de Tràpani i amb un vehicle llogat vam recórrer tota la illa d'oest a est i de nord a sud.

Ens vam trobar amb un territori plenament mediterrà, ja sigui de clima, de gastronomia, de manera de viure ... per tant no és un destí exòtic , sinó un espai reconeixible i proper, com de casa.

Potser la primera característica que el diferenciava d'altres racons és l'amalgama de cultures antigues que hi han deixat petjada: grecs, romans, àrabs, francesos i també catalans mateixos (potser pel pas dels nostres reis en aquella illa ens hi podem sentir una mica com a casa).

En aquest bloc us faré un relat cronològic del viatge a Sicília, entenent que així faig una proposta de recorregut de vuit dies que pot ser útil per a qui vulgui tenir una orientació de què i com veure la illa en els mateixos dies que vam utilitzar nosaltres.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada