dimarts, 15 de febrer del 2011

LA ROQUE GAGEAC I NAVEGACIÓ PEL DORDONYA





Una visita també imprescindible del Perigord Negre és el poble de La Roque Gageac.

Inscrit dins el grup de "viles més bòniques de França", es tracta d'un poblet que va crèixer en l'estret tram de terra que hi ha entre un gran penyal i el riu Dordonya. La seva bellesa el va fer mereixedor del títol de tercer poble més bonic de França.

Totes les cases de pedra estan arrenglerades amb la façana cara el riu i, rere seu, un gran cingle de pedra calcària amb signes d'haver estat aprofitat per a habitatges troglodítics. Això li dóna una imatge característica, però a més li provoca un micro-clima singularment càlid que permet l'existència d'un jardí de plantes tropicals i mediterrànies.

En un extrem de la vila hi trobem el castell dels bisbes de Sarlat, que domina la visual del poble i li confereix un aspecte més noble encara.

Com la Roque viu de cara al riu és aquí on podem pujar a una de les barques turístiques que ens permetran conèixer el riu Dordonya des de dins seu mateix.

En el port podem agafar una de les gavarres -hi ha dues empreses dedicades a això- que ens portaran a fer una navegació per un tram del riu.

Les gavarres eren les típiques embarcacions de cabotatge del Dordonya i ara s'han convertit en la millor eina per a fer un recorregut fluvial que ens portarà, en un recorregut de dues hores, a veure des de dins de l'aigua els paisatges espectaculars que voregen el riu i els seus monuments.

Durant el recorregut veurem els castells de Fayrac, Beynac i Castelnaud. També podrem recrear-nos amb els cingles de Marqueysac, el bosc de ribera i de tant en tant se'ns apareixerà algun ocell (falcons, bernats pescaires, martinets...).

No és recomanable deixar passar l'oportunitat de navegar amb gavarre i conèixer l'espectacularitat d'aquest paisatge i la història del riu que hom aprèn gràcies a les explicacions que s'ofereixen durant el recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada